William Contrino

Sinds kort heeft het Doppahuis er een nieuwe leerkracht gitaar bij: muzikant William Contrino. We laten hem graag even aan het woord:
 
“Na enkele jaren van inactiviteit ging ik onlangs op zoek naar vrijwilligerswerk. Zo kwam ik in het Doppahuis terecht, waar ik in oktober samen met Fred mij eerste les gaf. En dat viel best mee! De leerlingen zijn allemaal heel gedreven en gemotiveerd. We leren ze wat een grondtoon, een terts en een kwint is, het verschil tussen mineur- en majeurakkoorden en hebben zowel aandacht voor solo’s en toonladders als begeleidend spel. Een heel programma dus.”
 
“De laatste jaren verdiep ik me als gitarist vooral in het oeuvre van het Belgische jazzwonder Django Reinhardt. Als pop- en bluesgitarist is dat een enorme verrijking. Je ontdekt een heel andere wereld en dat heeft mijn techniek enorm verbeterd. Ik kan het iedere gitarist aanraden. Naast gitaar spelen heb ik een fascinatie voor talen, geschiedenis en het bestuderen van religie. Waar ik niet van hou is mezelf op foto zien, cricket en jagen.”
 
William is een bescheiden man die van vele markten thuis is. We zijn blij hem in het Doppahuis te mogen verwelkomen!

Facebook_link