Rita Schraepen

Hey, wie is die frisse verschijning in het geel? Dat is Rita Schraepen met haar derdejaars Spaans. “Ik geef heel graag les in het Doppahuis omdat er zo'n leuke sfeer hangt en iedereen is er goedgezind. Elke avond is een beleving! Ook onze jaarlijkse uitstappen met alle vrijwilligers zijn zeer mooie momenten waar ik leuke herinneringen aan over hou."

"Ik begon ongeveer 12 jaar geleden met lesgeven dankzij André Bron. Hij woont niet ver van mij en hij vertelde me dat ze lesgevers Spaans zochten. Niet lang daarna gaf ik mijn eerste cursus ' Proeven van het Spaans '; een korte reeks van 5 lessen aan het einde van het schooljaar. Omdat dit goed meeviel, gaf ik vanaf september 1 avond per week les. Ondertussen zijn dit 2 avonden per week geworden."

"Soms is het niet makkelijk omdat ik lesgeven combineer met full-time werken en de zorg voor mijn gezin. Maar ik word gesteund door mijn man en twee zonen. Zij weten dat dit ‘mijne dada is’. Ik vind het leuk om thuis mijn lessen voor te bereiden en taalspelletjes te bedenken. Wanneer ik op pensioen ben ga ik misschien zelf lessen volgen in het Doppahuis, maar voorlopig heb ik mijn handen vol.”

Facebook_link

Comments