Nieuwsarchief

Een boodschap van onze voorzitter Jean-Paul Keymis

Onze voorzitter Jean-Paul wil graag alle cursisten, lesgevers en medewerkers een hart onder de riem steken. ❤️

Week van de vrijwilliger

Het is de week van de vrijwilliger. 

Daarom staan we even stil staan bij al het werk dat zij verrichten en grijpen we de kans om onze dankbaarheid uit te drukken.

De vrijwilligers van het Doppahuis maken deel uit van 750.000 vrijwilligers in Vlaanderen die zich elke dag weer op onbaatzuchtige wijze inzetten.

Dankjewel lieve vrijwilligers! Onze organisatie zou niet kunnen bestaan zonder jullie. ❤️

 

Week van de Vrijwilliger

De week van de vrijwilliger was voor ons een uitgelezen kans om onze vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Wat beter dan een lekker geschenkje om een glimlach op hun gezicht te toveren. Annie, Gilberte, Marietta, Julienne en Jeannine lieten het hun alvast smaken.

Nog eens bedankt aan al onze vrijwilligers voor en achter de schermen. Jullie zijn het hart van het Doppahuis!

Introductiecursus 'Wol spinnen' extra 25 oktober

Ben je iemand die van handwerken houdt en heb je altijd al je eigen garen willen maken? Of wil je misschien een echte ambacht leren? Dan is onze nieuwe initiatiecursus 'Spinnen' iets voor jou! 

In deze cursus maak je kennis met verschillende soorten wol zoals alpaca-, schapen- en geitenwol. Je leert de wol voorbereiden en krijgt de kans om zelf plaats te nemen achter het spinnewiel.

Praktische info vind je hier

Opendeur donderdag 6 september

Op donderdag 6 september zet het Doppahuis haar deuren open. Tussen 13 en 18 uur ben je van harte welkom om kennis te maken met onze werking.

De hele namiddag kan je terecht om uitleg te vragen over een cursus, lesboeken in te kijken, onze lesgevers te ontmoeten en de werken van onze creatieve workshops te bezichtigen. Natuurlijk kan je ook ter plekke inschrijven.

Zilverfestival Hasselt: het Doppahuis doet mee

Onze vrijwilligers verzorgen de workshops:

Daten op het www:

Hoe kan je op een veilige manier nieuwe mensen leren kennen op het internet en welke websites of apps bestaan er hiervoor?

Begrijp de digitale wereld van uw kleinkinderen:

Leer meer over wat jongeren doen op het internet en neem een kijkje in hun belevingswereld.

Voor het volledige programma zie: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/zilverfestival-2018/2d577630-e0ca-4bfd-8ba0-17c3f95d9e93

 

40 dagen zonder afval mei 2018

 • Geen plastic rietjes in onze flesjes
 • Minder verpakking: geen (apart) verpakte koeken (vanaf 10 mei losse koeken)
 • Vanaf 2 mei ook vers fruit aan de toog.
 • Voedselverspilling vrijdag 25 mei van 12 – 13 uur. Gratis (Jean)
 • Infosessies rond plastic, overal vinden we plastic. Vooral onze zee wordt overspoeld met plastic. (datum nog niet bekend)
 • Zelf schoonmaakproducten maken: woensdag 23 mei van 12 tot 13 uur. € 2,00 (Paqui en Annelies)
 • Korte keten, zelfoogst-tuin: kookworkshops op het veld. € 6,00 – 3,00 (zaterdag 2 juni v.13 -15.30 uur)
 • Maak: Beauty-/verwen-dag: werken met natuurlijke verzorgingsproducten. We leren deze zelf tandpasta, gelaat - en handenbalsem maken. € 15,00 (vrijdag 6 juli 10 – 15 uur)
 • Minder verbruiken, minder met de auto, kom met de fiets. (minder fijn stof)
  Fietsactie in juni. Iedereen op de fiets. Al onze cursisten én personeel stimuleren , overtuigen om met de fiets te komen. Alternatieven zoeken …(actie en infosessie volgen, datum nog niet bekend)
 • Deel of ruil: Boekenruilkast en tijdschriften in onze ontmoetingsruimte. (verschillende talen)
  heb je een boek gelezen, leg het in onze rek en neem een nieuw exemplaar mee.
 • Tweede hands -hoekje met gratis (of één euro) weggeefspullen, start eind mei.
 • Maak: tijdens de cursus KLEDING leer je zelf kleren maken, maar ook een oud en tweede hands kleedje herstellen kan aangeleerd worden. Vakantiecursus 2 – 4 juli telkens van 10 – 15 uur.
 • Doppahuis 40 dagen zonder (plastic) afval!
 • Koop bewuster! Succes.

Kei-jong vzw in het Doppahuis

Kei-jong vzw is een organisatie voor jongeren tussen 17 en 30 jaar met een lichte tot matige verstandelijke handicap. Op zaterdag 16 december organiseren zij in het Doppahuis een multi-culti dag waarin het thema van de 11.11.11.-campagne over vluchtelingen en migratie centraal staat. Meer info vind je op http://www.kei-jong.be

 

 

Extra lesdatum Mindfulness

Omwille van de grote belangstelling organiseert het Doppahuis op vrijdag 10 november een extra workshop 'Kennismaking met Mindfulness'. Snel inschrijven is de boodschap, want er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. 

Meer info vind je hier

Festival Retour 18 oktober

Op woensdag 18 oktober doet het Doppahuis mee aan Festival Retour: van massaal kopen en weggooien naar hergebruiken, opwaarderen.
Je kan kiezen uit verschillende workshops. Van halloweenoutfits tot een shopping tas zelf maken. Voor meer info klik hier

 

Facebook_link

Inhoud syndiceren