Nieuws

Update over heropening Doppahuis

Beste cursisten en vrijwilligers

We krijgen regelmatig bezorgde vragen over de heropstart van het Doppahuis. We kunnen er echter nog geen datum op plakken. Als bestuur weten we ook niet wanneer we terug kunnen en mogen starten. We volgen de huidige maatregelen en gaan voorzichtig te werk gezien de recente heropflakkering van het virus. 

Voor bepaalde groepen hebben we in overleg met de lesgevers beslist om terug op te starten in september. Dat gebeurde omdat er bijvoorbeeld niet genoeg cursisten (bereid) waren of wegens gezondheidsrisico's voor de betrokkenen. Als dat voor jouw groep het geval is, heb je er wellicht al een mail over ontvangen.

We hopen van harte dat we dit schooljaar nog kunnen heropstarten, maar we kunnen enkel geduldig afwachten. Wat wel kan doorgaan zijn de online lessen. We hebben weet van een 12-tal groepen die elkaar op het internet ontmoeten. ‘Ontmoeting’ is een van de belangrijkste doelstellingen van onze werking en we moedigen deze initiatieven dus sterk aan, al begrijpen we dat het niet voor iedereen haalbaar is.

Hou nog even vol en hopelijk zien we elkaar snel terug in het Doppahuis! 

Dat 2021 een mooi jaar mag worden

Beste cursisten en vrijwilligers  

Dit vreemde jaar zit er bijna op. We willen jullie allemaal van harte bedanken voor jullie inzet in deze moeilijke tijden. En ook al zitten er dit jaar geen uitgebreide kerstfeestjes in, we hopen dat jullie er een warme en gezonde eindejaarsperiode van maken. Zoek steun bij familie en vrienden en wees er voor elkaar.

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat we de geplande heropening in januari moeten uitstellen. Het volwassenenonderwijs gaat het nieuwe jaar in onder code rood en wij volgen. Waarschijnlijk blijven we gesloten tot en met februari. Maar we laten de moed niet zakken en werken volop aan een alternatief programma voor de herstart. 

Zo plannen we in de eerste fase onder meer gegidste wandelingen in stad en natuur en openluchtklassen tekenen, schilderen en werken met klei. Voor die laatste zijn we nog op zoek naar mooie en rustige plekjes. Denk aan een grote tuin, een veld, een kerk… Alle tips en suggesties zijn welkom. Tijdens de zomermaanden plannen we een extra aanbod aan taalbaden en creatieve workshops.

Heel wat om naar uit te kijken dus! Nog even volhouden en we kunnen weer op een veilige manier samen komen. Dat 2021 een mooi jaar mag worden! 

Beste wensen,

Annelies

Coördinator Doppahuis vzw

Maatregelen + overzicht kleurcodes

update: 17 december 2020 

Het volwassenenonderwijs gaat het nieuwe jaar in onder code rood en wij volgen. Waarschijnlijk blijven we gesloten tot en met februari. Maar we laten de moed niet zakken en werken volop aan een alternatief programma voor de herstart.

 

update: 12 november 2020 

De verlengde herfstvakantie zit er bijna op. Helaas blijft het dagelijkse aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames, ondanks de positieve trend, nog erg hoog. De Vlaamse regering hanteert daarom code rood voor het volwassenenonderwijs. Wanneer dit weer zakt naar code oranje is moeilijk te voorspellen.

De huidige lockdown duurt sowieso nog tot 15 december en dan staat de kerstvakantie al voor de deur. Omdat we volgens ons draaiboek onder code oranje alle deuren en ramen open houden en de winter zich stilaan laat voelen, hebben we besloten om pas vanaf 11 januari opnieuw op te starten. Uiteraard onder voorbehoud van koudegolven, negatief advies van de overheid én in overleg met onze vrijwilligers. Welke lessen wanneer terug plaatsvinden in het Doppahuis vernemen jullie van jullie lesgevers.

Laten we allemaal ons uiterste best doen om de daling verder te zetten zodat we hopelijk een mooie kerst en nieuw jaar tegemoet gaan. We rekenen op jullie begrip en houden contact via de online lessen, sociale media… 

 

update: 28 oktober 2020 

Doppahuis gesloten: CODE ROOD

Gesloten vanaf 28 oktober tem 15 november 2020.

Indien de coronacijfers niet dalen, dan sluiten wij voor een langere periode. Meer info via de lesgevers. 

 

update: 26 oktober 2020

De herfstvakantie van het Doppahuis wordt verlengd tot en met woensdag 11 november. We volgen het voorbeeld van de Vlaamse scholen en hopen zo het stijgende aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.

We blijven gedeeltelijk open en dit in code oranje.

Deze week werden er al heel veel cursussen geannuleerd (te weinig cursisten en / of lesgevers en cursisten die in overleg hebben beslist om tijdelijk te stoppen). Meer info hierover vind je op deze site en via de lesgevers. Groepen die volledig stoppen hebben recht op compensatie wanneer ze terug opstarten. Dat geldt niet voor wie beslist thuis te blijven terwijl de lessen wel doorgaan.

Veiligheid boven alles! Velen onder jullie en onder de vrijwilligers behoren immers tot een risicogroep. We evalueren elke maand de situatie en baseren ons hiervoor op de kleurcode van het Vlaamse ministerie van Onderwijs. Welke maatregelen bij welke kleur horen lijsten we hier even op: 

Code GROEN:

 • Het Doppahuis is open
 • Geen beperkingen op lestijden
 • Geen beperkingen op grootte groepen

 

Code GEEL

 • Het Doppahuis is open
 • Deuren en vensters altijd open
 • Beperkt aantal cursisten per klas
 • Combinatie van fysieke en online lessen waar mogelijk (voor taallessen afwisselend een les online en één in het Doppahuis)
 • Hygiënemaatregelen worden strikt nageleefd: afstand houden, mondmasker dragen, handen ontsmetten, zieken blijven thuis…

 

Code ORANJE:

 • Het Doppahuis opent gedeeltelijk
 • Deuren en vensters altijd open
 • Max 30 personen aanwezig in het hele gebouw 
 • Groepen van max 8 personen
 • Hygiënemaatregelen worden strikt nageleefd: afstand houden, mondmasker altijd dragen, handen ontsmetten, zieken blijven thuis…
 • Mondmaskers altijd dragen: daarom werd ons cafetaria volledig gesloten, ook geen drankbedeling meer in de klassen. 
 • Beperkte lesduur: 1,5 uur voor taallessen; 2,5 uur voor de crealessen

 

Code ROOD:

 • Het Doppahuis sluit volledig
 • Online lessen blijven mogelijk

 

Facebook_link

Inhoud syndiceren