Nieuws

Lesgevers gezocht voor volgend cursusjaar!

Ben jij een liefhebber van talen, kunst of ambachten? Wil je jouw passie delen met anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Doppahuis is momenteel op zoek naar lesgevers voor de volgende cursussen voor het komende schooljaar:

  • Italiaans, Grieks, Spaans: Ben je een native speaker of spreek je vloeiend een van deze talen? Wil je graag een eigen groepje begeleiden?
  • Schilderen of tekenen: Lesgevers gezocht voor tekenen op vrijdagvoormiddag of andere dag.
  • Patchwork voor beginners: Lesgevers gezocht voor een nieuwe groep. Dagdeel te bespreken. Eventueel voor een korte periode, bv. 4-6 lessen.
  • Bloemschikken: Vanwege het succes zoeken we extra lesgevers voor een derde groep.
  • Zelf kleren maken: Wie wil een nieuwe groep opstarten?
  • Aquarel en acryl: Jean-Pierre zoekt versterking.
  • Keramiek: We zijn ook op zoek naar iemand die thuis een keramiekoven heeft en tegen betaling voor ons wil bakken.

 

Naast lesgevers zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij de werking van het Doppahuis. Voor volgend schooljaar zoeken we meerdere permanentie-medewerkers, zowel voor de avond als overdag, enkele uurtjes per week. De taken omvatten onder andere een leuke babbel met cursisten en lesgevers, onthaal, koffie zetten, keukentje in orde houden, enzovoort...

Wist je trouwens dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid? Onderzoek van de UGent toont aan dat vrijwilligers even gezond zijn als 5 jaar jongere niet-vrijwilligers. Waarom? Omdat het bijdraagt aan je zelfvertrouwen, zelfwerkzaamheid en de kwaliteit van je sociaal netwerk. Het biedt bovendien bescherming tegen dementie en weerstand tegen stress en ontstekingen. Brits onderzoek wijst dan weer uit dat vrijwilligerswerk een uitstekend middel is tegen eenzaamheid.

Nog niet overtuigd? Als vrijwilliger bij het Doppahuis kan je rekenen op een kostenvergoeding en verzekering. Daarnaast kun je zelf tegen verlaagd tarief cursussen volgen!
Je hebt geen pedagogisch diploma nodig, wel enthousiasme.

Heb je interesse om les te geven of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Doppahuis? Neem dan contact met ons op via info [at] doppahuis [dot] be 
We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in ons team!

Cursusaanbod volgend schooljaar + proeflessen

Het cursusaanbod voor het schooljaar 24-25 is nu beschikbaar. Je vindt het onder Cursussen/Workshops.

Inschrijven kan vanaf nu via info [at] doppahuis [dot] be en voor huidige cursisten ook via de lesgever.

Opgelet! Je inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld. We vragen om dit voor 15 augustus in orde te brengen.


Proeflessen

Twijfel je of een cursus iets voor jou is? Volg dan in de maanden mei en juni een gratis proefles.

Zo krijg je de kans om het niveau te testen, de lesmethode te ervaren en kennis te maken met medecursisten en lesgever(s).

Vrienden en familie zijn uiteraard ook welkom!

Secretariaat open op maandag-en woensdagvoormiddag

Ons secretariaat is open op maandag-en woensdagvoormiddag. 
Al de andere dagen kan je ons (de permanentiemedewerkers) vinden in onze ontmoetingsruimte, 1ste verdieping.
 
We zijn ook altijd bereikbaar via mail op info@doppahuis.be 
 
Doppahuis is gesloten tijdens schoolvakanties.
 
 

Wij geven om jouw privacy

Het Doppahuis hecht veel belang aan de privacy van haar cursisten en vrijwilligers. Gegevens worden enkel verwerkt in het kader van onze werking en deze gegevens worden zeker nooit aan derden doorgegeven.

We vragen iedere cursist om schriftelijke toestemming om hem of haar via e-mail te contacteren met info over de cursus(sen) waarvoor hij of zij ingeschreven is. Tijdens de eerste les krijg je van de lesgever een document dat je mag ondertekenen. Ben je niet akkoord of wens je je toestemming in te trekken, dan kan je dit laten weten via info [at] doppahuis [dot] be. Je wordt dan uitgeschreven en ontvangt geen mails meer, geen info en er worden dan geen foto's van jou gebruikt voor de website en/of de sociale media van Doppahuis vzw. Onze lesgevers kiezen zelf of zij hun contactgegevens aan hun cursisten bezorgen.

Facebook_link

Inhoud syndiceren