Josiane Claesen

Het Doppahuis mag dagelijks rekenen op de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Josiane Claesen. Ze woont samen met haar man Rudi en hun twee poezen in Houthalen. Ze delen een passie voor astronomie.

In 2005 kreeg Josiane een arbeidsongeval waardoor ze haar droomjob in de Cosmodrome in Genk moest opgeven. Haar slechte knie liet het niet meer toe om rondleidingen en shows te geven. Ze liep thuis tegen de muren op en ging op zoek naar een zinvolle bezigheid.

Ze hoorde van kennissen dat het Doppahuis steeds op zoek is naar lesgevers. Op een dag in 2008 trok ze haar stoute schoenen aan en stapte ze het Doppahuis binnen. Ze vroeg aan directrice Annelies of ze een cursus sterrenkunde mocht geven en dat kon!

Omdat Josiane informatica had gestudeerd, vroeg Annelies haar om te helpen op het secretariaat. Sindsdien helpt ze met de boekhouding, de administratie en de website. Nu het Doppahuis gesloten is werkt ze gewoon verder van thuis uit.

Josiane volgde zelf ook enkele cursussen in het Doppahuis: schilderen, ukelele, zingen, noten lezen, Frans... Ook de zanggroep kan rekenen op haar steun. Ze staat in voor de organisatie en zingt zelf ook mee.

Het Doppahuis heeft haar in het hart gesloten en omgekeerd. Zoals ze het zo mooi verwoordt: 'Ik vind het Doppahuis een geweldig en waardevol initiatief en we moeten er met zijn allen voor zorgen dat onze favoriete ontmoetingsplaats deze crisis overleeft, zodat we opnieuw samen kunnen lachen en leren!'

We zijn Josiane en alle andere vrijwilligers dankbaar voor hun harde werk en hopen snel weer samen te kunnen komen in het Doppahuis!

 

Facebook_link

Comments