Suzy Lemmens

Die charmante dame in haar mooie kledij? Dat is Suzy Lemmens van de opleiding ‘zelf kleren maken’. Hier zie je ze in een zelfontworpen blouse met bloemen- en vlinderprint. Suzy geeft sinds 4 jaar les bij ons in het Doppahuis.

“Op mijn 19de begon ik als modellenmaakster in een ontwerpatelier. Dat is iemand die prototypes naait en er zo de ontwerp- en patroonfouten uit haalt. Ik moest ook de machine's klaarmaken om de modellen in productie te nemen.

Twintig jaar geleden kreeg ik een zwaar verkeersongeluk waardoor ik moest stoppen met werken. Omdat ik het naaien miste ging op zoek naar een uitdaging. Zo ontwierp en naaide ik de trouwjurk van mijn zus op 3 weken tijd. Mijn eigen kleding maak ik voor een groot deel zelf maar daar is weinig uitdaging aan. Ik kan tenslotte niet elke dag in galakledij rondlopen.

Via via hoorde ik over het Doppahuis en het leek me wel leuk om er les te geven. Ik bood me aan en mocht onmiddellijk beginnen! Intussen begeleid ik 2 groepen en het zijn de liefste mensen die ik me kan inbeelden. Het groepsgevoel zit ongelooflijk goed en iedereen helpt iedereen, heerlijk toch! Ik heb hier echt mijn plaats gevonden. Ik geniet er heel erg van als ik iemand een bepaalde techniek kan aanleren en ze dan verbaasd zijn dat het lukt.

De eerste keer dat ik een zomerworkshop gaf aan een zestal absolute beginners zette iemand haar naaimachine met de achterkant naar zich toe en prompt draaide de rest ook hun machine verkeerd! Dat blijft voor mij het grappigste moment.

Ik volg sinds dit jaar een cursus lingerie, waar ik erg veel van opsteek. Het is niet simpel om dergelijke patroontjes te tekenen en dus is de voldoening alleen maar groter.”

Wil je ook je eigen kleren ontwerpen en naaien? Check onze website voor de lesmomenten en reserveer alvast je plaatsje!

https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/creatief/zelf-kleren-maken

Jean Pierre Derwael

Kennen jullie Jean Pierre Derwael al? Of doet de naam Pirre misschien een belletje rinkelen? Deze creatieve zeventiger uit Kortessem geeft sinds 12 jaar les in schildertechnieken in het Doppahuis.

“Ik heb altijd met veel plezier geschilderd en deel mijn passie ook graag met anderen. Ik geef al 30 jaar schilderles in het buurthuis Vlierhof in Kortessem en toen ik met pensioen ging werd me gevraagd om in het Doppahuis te beginnen. Aanvankelijk gaf ik alleen aquarel maar intussen zijn we ook bezig met andere technieken zoals acryl en olieverf.

Op donderdag zijn we altijd met een vaste groep die met de jaren gegroeid is en echte vrienden zijn geworden. Sinds vier jaar volg ik zelf ook keramiek in het Doppahuis bij Willy. Dat is ook een heel toffe groep!”

In 2010 werd Jean Pierre in zijn woonplaats tijdens de Dag van de Vrijwilliger uitgeroepen tot laureaat van de gemeentelijke cultuurprijs. Willy Claes, toenmalig schepen van Cultuur, omschreef hem als volgt: "Jean Pierre is een cultuurmens in hart en nieren en een bijzonder creatieve ziel, die blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen."

Wil je ook met verf en penseel aan de slag? Pirre leert je er in zijn lessen alles over. Een overzicht kan je via onderstaande link terugvinden. 

https://www.doppahuis.be/cursussenworksh…/…/aquarel-en-acryl

Jean-Pierre Vanhaeren

Hulp nodig met een computer- of smartphoneprobleem? Of wil je graag bijleren? Dan is Jean-Pierre Vanhaeren je man! Sinds tien jaar geeft hij verschillende IT-lessen in het Doppahuis.

“Ik geef graag les omdat ik de cursisten met eenvoudige hulpmiddelen veel kan helpen. Hun vragen doen me soms zoeken naar oplossingen, die mij dan ook weer wijzer maken. "

"Ik ben zelf begonnen als cursist in het Doppahuis en op een gegeven moment vroeg Annelies (de directrice) me om een vrijwilliger te vervangen en dat viel reuzegoed mee. Inmiddels zijn we al tien jaar verder. “

Of je nu een beginnende of gevorderde smartphone- of computergebruiker bent, er is altijd wel een cursus in het Doppahuis waar je veel van kan opsteken. Wat dacht je van een open klas voor beginners, fotobewerking voor beginners of gevorderden, initiatie iPad… Je leert het allemaal bij ons.

Meer info over het cursusaanbod van volgend schooljaar vind je op onze website. Inschrijven kan nu al via info [at] doppahuis [dot] be of 011 25 03 87!

 https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/computer-multimedia/computercursus-voor-beginners

Gertie Debacker

Kennen jullie Gertie al? Ze geeft al bijna 20 jaar de lessen ‘Patchwork, Quilten & Applicatie’ in het Doppahuis. Ze begon als cursiste Engels maar liet zich al gauw overhalen om zelf voor de klas te staan.

“Na mijn scheiding ging ik op een mooie dag iets drinken met een vriendin. Lekker buiten in de zon, het terrasje zat vol. Er kwam een koppel bij ons zitten en we raakten aan de praat. Na een tijdje keek mevrouw op haar uurwerk en riep: “Oei, te laat voor de opendeurdag van het Doppahuis.” We hadden geen idee wat het Doppahuis was en vroegen om uitleg. Amper een week later was ik ingeschreven voor de cursus Engels.

Toen Annelies (de directrice) na een tijdje vernam dat ik als hobby quilts maak uit lapjes stof, overtuigde ze me om zelf een proefles te geven. Dat was in 2001. Vilten heb ik ook een tijdje gegeven.

Ik geef graag les in het Doppahuis omwille van de sociale contacten en omdat ik er mijn passie voor patchwork kan overbrengen op de cursisten.
Een van de leukste herinneringen is het groepswerk dat we gemaakt hebben met al onze gezichten op een lapje. Dat was een hoop werk maar het resultaat was prachtig!"

Wil je je net als Gertie laten meevoeren op het enthousiasme van je mede-vrijwilligers en cursisten? Word dan ook vrijwilliger in het Doppahuis. Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen via 011/25 03 87 of info [at] doppahuis [dot] be.

Wil je graag leren quilten? In januari - februari starten de nieuwe lessen. Info over de opleiding en de lesdata vind je op onze website: https://www.doppahuis.be/…/cre…/patchwork-quilten-applicatie

 

 

Marc Vanherck

Omdat we jullie graag een kijkje geven achter de schermen van het Doppahuis geven we het woord aan onze vrijwilligers. Deze week is Marc Vanherck aan de beurt. Hij geeft al jaren gitaarles en doet dit samen met Fred die vorige week in de schijnwerpers stond.

"Toen ik op pensioen ging had ik plots niets om handen. Na enkele weken had ik er genoeg van en ging ik op zoek naar een zinvolle tijdsinvulling. Via een vriendin van mijn vrouw vernam ik dat het Doppahuis een gitaarleraar zocht om Fred te assisteren. Het klikte meteen tussen ons. Ik geef graag les omwille van de diverse mensen die je ontmoet. De sfeer in het Doppahuis is heel gemoedelijk en de leerling-gitaristen zijn heel enthousiast. Het is een open plek waar je graag naar toe gaat en waar het leuk vertoeven is. Voor mij zijn enkele van de mooiste momenten de optredens van de cursisten in het Crutzenhof en in Café De Loemperik. De cursisten kregen er de kans om hun kunnen te laten zien en horen aan een breed publiek. Zelf zou ik graag Italiaanse les volgen in het Doppahuis maar door mijn drukke agenda als leraar en als helft van het muzikale duo Two4You heb ik weinig tijd. Ik hou het dus op lesgeven. Dit doe ik nu al 6 jaar met evenveel enthousiasme.

Wil je je net als Marc laten meevoeren op het enthousiasme van je mede-vrijwilligers en cursisten? Word dan ook vrijwilliger in het Doppahuis. Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen via 011/25 03 87 of anneliesinfo [at] doppahuis [dot] be (@doppahuis.be)

Geprikkeld om les te krijgen van Fred en Marc? Ook dat kan! Vanaf september starten de nieuwe lessen gitaar. Hou onze website in de gaten voor de startdata. https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/muziek/gitaar

Fred Briers

Kennen jullie ons muzikaal duo Fred en Marc al? Deze sympathieke gitaristen geven al jaren les in het Doppahuis en hanteren een persoonlijke lesstijl. Eerst laten we Fred Briers aan het woord.

"Toen ik in 2010 Franse les volgde in het Doppahuis viel het me op dat er geen muziekcursussen gegeven werden. Ik besloot actie te ondernemen en vanaf 2011 geef ik de opleiding gitaar. Ik doe dit vooral graag omwille van de sociale contacten met de andere vrijwilligers en de cursisten. Dit contact is voor mij de motivatie om les te blijven geven. Een van mijn leukste herinneringen was toen we in 2013 een muziekavond organiseerde voor 150 toeschouwers! Het was een zeer geslaagde en gezellige avond."

Wil je je net als Fred laten meevoeren op het enthousiasme van je mede-vrijwilligers en cursisten? Word dan ook vrijwilliger in het Doppahuis. Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen via 011/25 03 87 of info [at] doppahuis [dot] be.

Geprikkeld om les te krijgen van Fred en Marc? Ook dat kan! Vanaf september starten de nieuwe lessen gitaar. Hou onze website in de gaten voor de startdata. https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/muziek/gitaar

Facebook_link

Inhoud syndiceren
Comments