Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Het Doppahuis is steeds op zoek naar vrijwilligers. Voor volgend schooljaar zoeken we nog begeleiders voor verschillende lessen: tuinieren, natuurkennis, spinnen en/of weven, schilderen, werken met klei, tekenen, Spaans… Zit er iets voor jou tussen? Of heb je misschien een ander voorstel? Neem dan snel contact op met Annelies via annelies [at] doppahuis [dot] be (annelies [at] doppahuis [dot] be). Alles is bespreekbaar!

Wist je trouwens dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid? 

Uit recent onderzoek van de UGent blijkt dat vrijwilligers even gezond zijn als 5 jaar jongere niet-vrijwilligers. Waarom? Omdat het bijdraagt aan je zelfvertrouwen, zelfwerkzaamheid en de kwaliteit van je sociaal netwerk. Het biedt bovendien bescherming tegen dementie en weerstand tegen stress en ontstekingen. Brits onderzoek wijst dan weer uit dat vrijwilligerswerk een uitstekend middel is tegen eenzaamheid.

Nog niet overtuigd? Als vrijwilliger bij het Doppahuis kan je rekenen op een onkostenvergoeding en verzekering. Daarnaast kan je tegen verlaagd tarief cursussen volgen!

Facebook_link

Comments