Lesgevers gezocht voor volgend schooljaar!

Ben jij een liefhebber van talen, kunst of ambachten? Wil je jouw passie delen met anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer info hierover tijdens onze opendeurdag vrijdag 31 mei van 14 tot 18 uur. 

Het Doppahuis is momenteel op zoek naar lesgevers voor de volgende cursussen voor het komende schooljaar:

 

  • Italiaans, Grieks, Spaans: Ben je een native speaker of spreek je vloeiend een van deze talen? Wil je graag een eigen groepje begeleiden?
  • Schilderen of tekenen: Lesgevers gezocht voor tekenen op vrijdagvoormiddag of andere dag.
  • Patchwork voor beginners: Lesgevers gezocht voor een nieuwe groep. Dagdeel te bespreken. Eventueel voor een korte periode, bv. 4-6 lessen.
  • Bloemschikken: Vanwege het succes zoeken we extra lesgevers voor een derde groep.
  • Zelf kleren maken: Wie wil een nieuwe groep opstarten?
  • Aquarel en acryl: Jean-Pierre zoekt versterking.
  • Keramiek: We zijn ook op zoek naar iemand die thuis een keramiekoven heeft en tegen betaling voor ons wil bakken.

 

Naast lesgevers zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij de werking van het Doppahuis. Voor volgend schooljaar zoeken we verschillende permanentie-medewerkers, zowel voor de avond als overdag, enkele uurtjes per week. De taken omvatten onder andere een leuke babbel met cursisten en lesgevers, onthaal, koffie zetten, keukentje in orde houden, enzovoort.

Wist je trouwens dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid? Onderzoek van de UGent toont aan dat vrijwilligers even gezond zijn als 5 jaar jongere niet-vrijwilligers. Waarom? Omdat het bijdraagt aan je zelfvertrouwen, zelfwerkzaamheid en de kwaliteit van je sociaal netwerk. Het biedt bovendien bescherming tegen dementie en weerstand tegen stress en ontstekingen. Brits onderzoek wijst dan weer uit dat vrijwilligerswerk een uitstekend middel is tegen eenzaamheid.

Nog niet overtuigd? Als vrijwilliger bij het Doppahuis kan je rekenen op een onkostenvergoeding en verzekering. Daarnaast kan je tegen verlaagd tarief cursussen volgen!
Je hebt geen pedagogisch diploma nodig, wel enthousiasme.

Heb je interesse om les te geven of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Doppahuis? Neem dan contact met ons op via info [at] doppahuis [dot] be  

Of kom naar onze opendeurdag 31 mei 14 uur tot 18 uur
We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in ons team!

Facebook_link

Comments