Boeken lezen

Ben je een occasionele lezer of een literaire veelvraat? Lijkt het je wel wat om je wat meer te verdiepen in een gelezen boek? Kom dan bij de leesclub.

Eén keer per maand bespreken we een voorop bepaald boek, stappen even mee in de leefwereld van auteur en personages, geven wat achtergrondinformatie betreffende tijdsgeest, genre enz... En delen nadien onze ervaringen met de andere cursisten.

En nee, je hoeft écht geen literaire achtergrond te hebben. Het moet in de eerste plaats gezellig blijven!

Bij elke samenkomst wordt het te lezen boek voor de volgende samenkomst afgesproken in de groep.  

Tips om te lezen (van onze begeleidster Mia)

'Antoinette'     Robbert Welagen

'Uitgenodigd'   Simone de Beauvoir

'Ooit gelukkig'  Nico Dijkshoorn

'Niets weerstaat de nacht'  van   Delphine de Vigan (dit boek hadden we voorzien voor maart en wordt verplaatst naar september 2020)

Nieuw: poëzie ( het ontleden van een aantal gekozen gedichten samen met de groep behoort tot de mogelijkheden vanaf september 2020)

 

Boek te lezen tegen 19 februari

Sluitertijd, van Erwin Mortier

De Vlaamse auteur (1965) tekent hier een sfeervol gedetailleerd beeld van het dorp waarin de kleine Joris opgroeit bij zijn tante en oom, tweelingbroer van zijn gestorven vader. Het verhaal start bij het begin van de zomer, als wordt aangekondigd dat de begraafplaats geruimd zal worden en ook Joris' vader zal moeten 'verhuizen', en eindigt met de ruiming van het graf. Tussen kermis, circus en processies door gaat het gewone leven verder, maar aan het eind van de hete zomer duikt de moeder van Joris onverwacht op en hangt ook voor Joris een verhuizing in de lucht. Met het nieuwe schooljaar zal hij het paradijs verruilen voor de onbekende stad. Met ingehouden humor en oog voor tekenende details beschrijft Mortier deze cruciale episode uit het leven van Joris. Een vlotte, toegankelijke roman die een breed publiek kan boeien.

Praktisch

 

Data  Uur

Woensdagnamiddag 16 september 2020

 Van 13.30 tot 15.30 uur. (exacte uur kan in overleg met de groep besproken worden)
Begeleiding: Mia
Bijdrage: € 3,00  per samenkomst

 

Facebook_link