Nieuws

Maak je eigen mondmasker

Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen #COVID19BE te winnen, hebben ze dringend nood aan mondmaskers. Maar die zijn bijna uitgeput. Wij bezorgen hen alvast een back-up plan, met onze zelfgemaakte maskers. Wij laten onze zorgverleners niet stikken. Dat doen wij in hun plaats. Handmade. With love. ❤️

Ook als je ziek bent en thuis geïsoleerd bent, heb je baat bij zo’n masker. Dit masker verlaagt de kans dat je iemand uit je omgeving besmet.

Op de foto zie je enkele kleurrijke examplaren van onze vrijwilliger Suzy, van de cursus 'Zelf kleren maken'.

Als je mee wilt helpen aan dit mooie initiatief maar zelf geen naaimachine hebt kan je er bij het Doppahuis een uitlenen. Stuur een mailtje naar info [at] doppahuis [dot] be en wij helpen je verder.

Instructies voor een veilig masker en patronen vind je op deze website: https://maakjemondmasker.be.

 

Het Doppahuis sluit vanaf vrijdag 13 maart 2020

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep.

Ook het Doppahuis neemt maatregelen om de verdere verspreiding tegen te gaan.

We annuleren daarom alle lessen van vrijdag 13 maart tot en met zondag 19 april 2020.

We houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via deze website en onze sociale media.

We hopen dat iedereen gezond blijft!

Tentoonstelling ‘Dissidence. Quilting Against' van Sanne van de Goor

 
Lesgeefster Gertie en haar klas 'Patchwork en Quilten' werkten uren aan hun bijdrage voor het kunstwerk van Sanne van de Goor. Ze maakten een quilt van 33m² die deel uitmaakt van de tentoonstelling ‘Dissidence. Quilting Against‘. Dit ontwerp verbindt het verleden van de begijnhuisjes met de toekomst, met de bezoekers en het nieuwe huis voor Z33.  De 33m² quilt werd het afgelopen jaar gemaakt en krijgt nu een permanente plek in het nieuwe gebouw. De onthulling van dit reusachtige werk vindt plaats nu zondag 15 maart (geannuleerd) . Deze kadert in het feestelijke heropeningsweekend van Z33. Wij zijn heel erg benieuwd naar het resultaat!
 
Wil je er graag bij zijn neem dan een kijkje op de website van Z33 voor meer informatie.
 
Z33 Begijnhof Hasselt
15/03
16:00 tot 17:00
Inkom: gratis
 

Tekenen stelt tentoon!

Sinds vorige week kan je in onze ontmoetingsruimte de werken bewonderen van de cursisten tekenen. Die leren onder deskundige begeleiding van lesgever Alex zichzelf uiten op papier. Van stillevens tot portretten, ze hangen allemaal aan onze muur te pronken. Je kan tijdens de lesuren een kijkje komen nemen. Wie weet raak je wel geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan?

https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/creatief/tekenen

Gekloste kantbengeltjes?

Kennen jullie de kantbengeltjes al? Dit zijn de creaties van lesgeefster Lilliane en haar klas kantklossen. Wij zijn supertrots want haar ijverige cursisten hebben niet alleen alles zelf geklost, ze tekenden ook mee aan de ontwerpen! Deze werkjes worden momenteel tentoongesteld in onze ontmoetingsruimte. Die is altijd open tijdens de lesuren. Kom dat zien!

https://www.doppahuis.be/cursussenwork…/creatief/kantklossen

Zelf kledij maken voor jongeren

Onze kledingcursussen zijn razend populair bij jong en oud.

Omdat de meeste avondcursussen volzet zijn en de jeugd overdag op de schoolbanken zit, starten we speciaal voor hen met twee nieuwe reeksen van 4 lessen.

Eentje op woensdagnamiddag van 13.00 tot 15.30 (start 22 april) en een andere op dinsdag in de vooravond van 16.15 tot 18.30 (start 21 april).

Ben je 35 of jonger? Dan ben je ons doelpubliek. Ouder? Geen nood, er zijn nog andere groepen waar je kan instappen.

https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/creatief/zelf-kleren-maken

Spaans voor beginners

Wegens het groot aantal inschrijvingen starten we binnenkort met niet één maar twee groepen Spaans voor beginners.

Beide groepen worden begeleid door een native speaker. Deze cursus bestaat uit 10 lessen waarin je op een speelse manier kennismaakt met de Spaanse taal.

De lessen vinden plaats op donderdag van 17u tot 19u (Groep A) of van 17.30 tot 19.30 uur (groep B). Na het Paasverlof starten we ook nog met een groep op dinsdagavond 19 - 21.30 uur. (onder voorbehoud van Coronasituatie) 

De plaatsen zijn gegeerd, dus snel inschrijven is de boodschap! Je kan ook altijd eerst een proefles komen volgen indien je twijfelt. Hasselaren met een Uitpas en jongeren < 30 jaar krijgen korting.

Als dit naar meer smaakt en je je wil verdiepen in het Spaans, kan je je inschrijven voor het eerste jaar Spaans, dat in september weer van start gaat.

https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/talen/spaans

Openingsuren

Ons secretariaat is elke werkdag tijdens de kantooruren geopend van 9 tot 12.30 uur.

Spring gerust binnen of neem telefonisch contact op via 011 25 03 87

We zijn ook steeds bereikbaar via mail info [at] doppahuis [dot] be

Tijdens de cursussen is onze ontmoetingsruimte op de eerste verdieping doorlopend open.

De cursusuren vind je terug onder het tabblad Cursussen/Workshops. 

 

Opgelet! We zijn dit semester gesloten tijdens de krokusvakantie van 22 februari tot en met 1 maart,

tijdens de Paasvakantie van 4 tot en met 19 april en op Hemelvaartsdag 21 mei en vrijdag 22 mei maken we de brug.

Wij geven om jouw privacy

Het Doppahuis hecht veel belang aan de privacy van haar cursisten en vrijwilligers. Gegevens worden enkel verwerkt in het kader van onze werking en deze gegevens worden zeker nooit aan derden doorgegeven.

We vragen iedere cursist om schriftelijke toestemming om hem of haar via e-mail te contacteren met info over de cursus(sen) waarvoor hij of zij ingeschreven is. Tijdens de eerste les krijg je van de lesgever een document dat je mag ondertekenen. Ben je niet akkoord of wens je je toestemming in te trekken, dan kan je dit laten weten via info [at] doppahuis [dot] be. Je wordt dan uitgeschreven en ontvangt geen mails meer, geen info en er worden dan geen foto's van jou gebruikt voor de website en/of de sociale media van Doppahuis vzw. Onze lesgevers kiezen zelf of zij hun contactgegevens aan hun cursisten bezorgen.

Facebook_link

Inhoud syndiceren