Workshop Mindfulness

Workshop Mindfulness

Week van de Geestelijke Gezondheid 2017


Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn voor wat er  is.  Je aandacht doelbewust richten op je ervaring van het moment en dit zonder oordeel. Dit lijkt eenvoudig maar dat is het niet altijd, zonder er bij stil te staan  leven we vaak  vanuit een zogenaamde ‘automatische piloot’.

We zijn druk bezig met plannen, doen en denken en staan nauwelijks stil bij het ‘hier’ en ‘nu’ en bij gewoon ‘zijn’. We bouwen stress op en zijn ons hier niet altijd van bewust. We vinden het moeilijk om gericht aandacht te geven en laten ons vaak meeslepen door gedachten en gevoelens die met ons aan de haal kunnen gaan.  Met aandacht aanwezig zijn kan geleerd worden door training en oefening.

In deze workshop gaan we kennismaken met Mindfulness. We leren aan de hand van oefeningen en theorie wat Mindfulness voor ons kan betekenen.  Hoe we beter kunnen leren omgaan met gedachten, gevoelens en lichamelijke ongemakken. We leren hoe we aanwezig kunnen zijn in het hier en nu en aanwezig in ons lichaam. En hoe we onze adem steeds als anker kunnen gebruiken.

Vorm:

Interactieve workshop waarin oefenen en uitwisselen over de oefeningen centraal staan.

Naast vooral oefenen en uitwisselen worden ook theoretische kaders aangereikt.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die openstaat voor Mindfulness en Mindfulness-oefeningen en beter wil leren omgaan met gedachten en gevoelens enerzijds en ongemakken, spanning en stress anderzijds.

Praktisch

Wanneer Uur
Groep A: vrijdag 6 oktober van 09.30 tot 11 uur
Groep B: vrijdag 10 november van 09.30 tot 11 uur
Begeleiding: Lut
Bijdrage: € 4,00


Lut Ghaye werkt als psychosociaal begeleider in de Gezondheidszorg en is daarnaast zelfstandig en gecertificeerd Mindfulness-trainer en stress- en burn-outcoach.
Ze begeleidt sinds 2008 Mindfulness-trainingen en workshops in open aanbod en in company.
Professionele achtergrond in de Vormings-, Sociale- en Gezondheidssector.

Facebook_link

Comments