Suzy Lemmens

Die charmante dame in haar mooie kledij? Dat is Suzy Lemmens van de opleiding ‘zelf kleren maken’. Hier zie je ze in een zelfontworpen blouse met bloemen- en vlinderprint. Suzy geeft sinds 4 jaar les bij ons in het Doppahuis.

“Op mijn 19de begon ik als modellenmaakster in een ontwerpatelier. Dat is iemand die prototypes naait en er zo de ontwerp- en patroonfouten uit haalt. Ik moest ook de machine's klaarmaken om de modellen in productie te nemen.

Twintig jaar geleden kreeg ik een zwaar verkeersongeluk waardoor ik moest stoppen met werken. Omdat ik het naaien miste ging op zoek naar een uitdaging. Zo ontwierp en naaide ik de trouwjurk van mijn zus op 3 weken tijd. Mijn eigen kleding maak ik voor een groot deel zelf maar daar is weinig uitdaging aan. Ik kan tenslotte niet elke dag in galakledij rondlopen.

Via via hoorde ik over het Doppahuis en het leek me wel leuk om er les te geven. Ik bood me aan en mocht onmiddellijk beginnen! Intussen begeleid ik 2 groepen en het zijn de liefste mensen die ik me kan inbeelden. Het groepsgevoel zit ongelooflijk goed en iedereen helpt iedereen, heerlijk toch! Ik heb hier echt mijn plaats gevonden. Ik geniet er heel erg van als ik iemand een bepaalde techniek kan aanleren en ze dan verbaasd zijn dat het lukt.

De eerste keer dat ik een zomerworkshop gaf aan een zestal absolute beginners zette iemand haar naaimachine met de achterkant naar zich toe en prompt draaide de rest ook hun machine verkeerd! Dat blijft voor mij het grappigste moment.

Ik volg sinds dit jaar een cursus lingerie, waar ik erg veel van opsteek. Het is niet simpel om dergelijke patroontjes te tekenen en dus is de voldoening alleen maar groter.”

Wil je ook je eigen kleren ontwerpen en naaien? Check onze website voor de lesmomenten en reserveer alvast je plaatsje!

https://www.doppahuis.be/cursussenworkshops/creatief/zelf-kleren-maken

Facebook_link